GoPro HERO 3

18.04.2014 10:40

Pokud chcete opravdu kvalitní video ze svých jachtařských zážitků a váháte s výběrem vhodné vodotěsné kamery, pak už vůbec neváhejte. Je tu totiž nový model od již tradičního výrobce GoPro.

Již první modely byly svým způsobem převratné. Malá kamera ve vodotěsném boxu, který se dal snadno připevnit téměř kamkoliv. Původně bylo GoPro určeno pro surfaře, ale velmi rychle se rozšířilo i mezi ostatní sporty. Nyní firma přichází se třemi modely: Black, Silver a White Edition. GoPro HERO3 Black Edition je o 30% menší a o 25% lehčí, než předchozí model. Má novou optiku, resp. již nepoužívá tzv. rybí oko, které bylo skvělé např. pro surfing, ale jinak příliš skreslovalo obraz. Kamera je nyní 2x rychlejší a snímá v HD rozlišení. Video lze tedy použít i pro TV dokumenty. Také fotografie jsou nyní mnohem kvalitnější a to přímo ve velikosti 12MP. Lze nastavit filmování a focení současně. Kamera dělá i 30 snímků za sekundu. Velkou výhodou kamery je dálkový wi-fi ovládač. Díky němu si na dálku zapnete kameru jen tehdy, když potřebujete. Nemusí tedy běžet po celou dobu a vám se pak zjednoduší práce při zpracovávání videa a fotografií. Menu nastavení je v novém modelu srozumitelnější a naleznete jej i na dálkovém ovládači. Díky wi-fi si ale můžete kameru připojit ke svému mobilnímu telefonu, nebo tabletu. V něm pak můžete měnit nejen jednotlivá nastavení, ale vidíte i konkrétní náhled z kamery.

Ke všem modelům pak lze dokoupit i ne příliš nákladné příslušenství, jako jsou různé úchyty na helmu, na čelo, na hrudník, LCD externí displej, náhradní baterie a řadu dalších užitečných doplňků.

Cena GoPro HERO3

Blac Edition – 10.990 Kč

Silver Edition – 8.990 Kč

White Edition – 6.490 Kč

 

Kamery zakoupíte na www.marine4u.cz

 

GoPro HERO3 Black Edition je menší, lehčí a 2x výkonnější.