ŠILHÁNKŮV MEMORIÁL

11.07.2014 19:14

Velké Dářko má své nezaměnitelné kouzelné jachtařské genius loci, které se můžete snažit popsat, ale vždy je víc ho zažít. I to je důvod, proč se na Dářko tak rádi vracíme. A i letošní ročník tradiční regaty Šilhánkův memoriál byl snad všemi hodnocen kladně. I přes větrně nepříliš dobrou předpověď počasí se v sobotu odjely tři velmi dobré rozjížďky ve větru 2-5 m/s, v neděli pak jedna klasická dářkovácká nervově náročná ve větru proměnlivém.

Plachetnice třídy Evropa na Velkém Dářku

Závodní pole Evropářek a Evropářů čítalo letos pouze 24 kusů a jeho letošním vévodou na rybníku hraběte Kinskeho se stal Marek Směšný před dvěma následnicemi trůnu Petrou Šmídovou a Vendulou Škráčkovou.
Radiálů se na letošní poměry zúčastnil solidní počet závodnic a závodníků – 14. Po mistrovství republiky v této třídě podával mistrovské výkony na Dářku Karel Hrubý, který vyhrál 3 ze 4 rozjížděk, druhý skončil Michal Steiner a bronzová medaile se houpala na krku Zdeňku Chlupovi.
O závěrečnou show regaty se postaral Mladý a jeho zamčený motorový vůz Fabie s klíčem uvnitř na sedadle. Mladý se však projevil jako zkušený lupič, vše dobře dopadlo a všichni se na Dářko za rok zase těšíme.
Díky tamějším Dářkovákům za krásný závod, který skvěle naladil na začínající letní měsíce a prázdniny.